Obegränsad surf på mobilabonnemang 2021

Här hittar du de mobilabonnemang som i oktober erbjuder obegränsad surf. Vi börjar med en lista som är sorterad efter billigaste mobilabonnemang med obegränsad surf och därefter säger vi några ord om varje mobilabonnemang så du enklare kan välja det som passar dina behov bäst.

Billigaste mobilabonnemang med obegränsad surf

# Bredband Pris
1 Chilimobil 349 kr/mån
2 Tre 499 kr/mån
3 Fibio 569 kr/mån
4 Tele2 569 kr/mån
5 Telenor 569 kr/mån
6 Telia 609 kr/mån

Vilket mobilabonnemang med obegränsad surf är bäst?

Nedan går vi igenom de olika operatörerna med mobilabonnemang med obegränsad surf. Listan går från den vi gillar mest till den vi gillar minst.

Chilimobil obegränsat mobilabonnemang

1. Chilimobil obegränsad surf mobilabonnemang

Chilimobil är nya i Sverige men har fått riktigt fina omdömen, säkerligen pga deras löjligt billiga mobilabonnemang med obegränsad surf. Så vad är haken? Jo, de går i Tres nät vilket ger höga prestanda, men sämre täckning i norra landet.

Besök Chilimobils hemsida för att läsa mer.

Tre obegränsat mobilabonnemang

2. Tre obegränsad surf mobilabonnemang

Tre likt de stora jättarna erbjuder obegränsad surf på ett av deras mobilabonnemang, men det som gör det unikt är även att man kan använda surfen i 80 länder, men då max 60 GB/mån när man är utomlands. Går att köpa som endast abonnemang eller med mobil.

Besök Tres hemsida för att läsa mer.

Fibio obegränsat mobilabonnemang

3. Fibio obegränsad surf mobilabonnemang

Fibio är en relativt ny mobiloperatör som erbjuder ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Fibio hyr in sig på Telenors nät vilket innebär riktigt bra täckning i hela landet. Något som är unikt med Fibio är även att de erbjuder prisgaranti.

Besök Fibios hemsida för att läsa mer.

Tele2 obegränsat mobilabonnemang

4. Tele2 obegränsad surf mobilabonnemang

Även Tele2 har ett obegränsat mobilabonnemang med surf och då det går i deras och Telenors 4G-nät så är även täckningen riktigt bra. Abonnemanget har även stöd för 5G även om täckningen där är ganska bristfällig i skrivande stund.

Besök Tele2s hemsida för att läsa mer.

Telenor obegränsat mobilabonnemang

5. Telenor obegränsad surf mobilabonnemang

Telenor erbjuder sedan länge ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Då man går i sitt eget mobilnät så är även täckningen riktigt bra i hela landet. Hos Telenor har du även möjlighet att beställa med mobiltelefon.

Besök Telenors hemsida för att läsa mer.

Telia obegränsat mobilabonnemang

6. Telia obegränsad surf mobilabonnemang

Telia är ett riktigt bra för dig som bor i norra delarna av landet då man erbjuder riktigt bra täckning, men i övriga delarna av landet är man ganska likvärdiga med resten av operatörerna. Priserna hos Telia är något högre än hos konkurrenterna och startavgift tillkommer.

Besök Telias hemsida för att läsa mer.

Fördelar med ett obegränsat mobilabonnemang

Idag finns det ett ganska brett utbud av mobilabonnemang som erbjuder “fri surf”. För dig som användare innebär det en stor frihet och det skapar bra möjligheter till ett flexibelt användande av ditt abonnemang.

Den största fördelen med att inte ha någon övre gräns för hur mycket du kan använda ditt abonnemang är just friheten. Du behöver helt enkelt inte bry dig eller tänka på att surfen kan ta slut. Som alla vet så tar ju alltid surfen slut när man behöver den som mest och att köpa till extra gigabyte blir i längden en ganska dyr historia.

Internetdelning är en funktion som finns i alla moderna telefoner. Det innebär att du kan dela med dig av din surf till vänner, familjemedlemmar och andra som finns inom räckvidden. Ett av dina barn kan titta på en film på surfplattan, ett annat sitter och spelar på sin telefon medan du själv lyssnar på musik och slösurfar på facebook. På detta vis kan du ha billiga abonnemang till barnen och låta dem använda din surf. Till skillnad från ditt hemma-wifi så funkar ju detta oavsett om ni befinner er i bilen, husvagnen eller i sommarstugan.

Många tycker också att det smidigt att kunna använda sin telefon som “modem” till sin bärbara dator, vilket ju funkar utmärkt när man har obegränsad surf.

För dig som använder mycket surf så är det oftast ekonomiskt fördelaktigt att ha ett abonnemang med fri surf. Det kan i många fall vara lockande att välja ett abonnemang med en fast surfmängd då kostnaden för dessa är något lägre. Men om du behöver köpa till extra surf några gånger under ett år så har du ofta förlorat det du sparade på det billigare abonnemanget. Så vet du med dig att du använder stora datamängder så satsa på ett abonnemang med fri surf redan från början.